Webinar ‘Gezond begint in je mond, ook voor personen met een beperking’

Informatie webinar

  • Wanneer? Donderdagavond 24 maart 2022 van 20:00 – 21:30.
  • Voor wie? Alle eerstelijnszorgprofessionals!
  • Waar? Online via Microsoft Teams.
  • Prijs? Deelname is gratis voor iedereen die geen accreditering wenst. Tandartsen en artsen die accreditering wensen betalen een bijdrage van € 50.
  • Accreditering? Voor artsen en tandartsen.
  • Deelname attest? Kan kosteloos bekomen worden door alle deelnemers.

Hou zeker onze kanalen in de gaten voor de aankondiging van onze volgende webinar op 02/06/2022: ‘Gezond begint in je mond, ook voor personen in kansarmoede’.

Herbekijk deze webinar op het youtube kanaal van Gezonde Mond:

Je kan de PowerPointpresentatie ook hier downloaden.

Vragen

Er werden enkele vragen gesteld op het einde van de webinar. Deze staan hier nog eens beantwoord.

  1. Wordt het ergens meegedeeld wanneer de specifieke adviezen online staan? Jazeker! We zullen dit via al onze kanalen aankondigen. Hou dus zeker deze website, onze facebookpagina, LinkedInpagina en de website met de bijzondere adviezen in de gaten.
  2. Is het de bedoeling dat een tandartsenpraktijk de individuele preventieve mondzorgplannen zal invullen? Hoewel de hulp van de tandarts zeker nuttig kan zijn bij het invullen van het plan, is het voornamelijk bedoeld om in te vullen te gebruiken door de zorgvoorziening zelf. Op een van de pagina’s is er ruimte voor het tandartsbezoek, en er werd ook ruimte voor de communicatie tussen de tandarts en de voorziening voorzien. Er wordt ook best rekening gehouden met de familie bij het invullen indien zij ook soms de mondzorg doen.
  3. Hoe kan je als organisatie deelnemen aan het project? Deelname aan het pilootproject is niet meer mogelijk. Je kan wél gebruik maken van alle andere materialen op onze website.
  4. Wordt het individueel preventief mondzorgplan geïntegreerd in bestaande softwarepakketten? In tegenstelling tot de woonzorgcentra zijn er weinig bestaande softwarepakketten voor de sector personen met een beperking. Er is dus nog ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe software waar het individueel preventief mondzorgplan in geïntegreerd kan worden.

 

Abstract en informatie sprekers: