Gezond begint in je mond!

Het Vlaams Instituut Mondgezondheid lanceert het campagnebeeld ‘Gezond begint in je mond’ om de mondgezondheid bij kwetsbare ouderen onder zoveel mogelijk ouderen, mantelzorgers en hun zorgverleners te verspreiden om zo de weg naar de wetenschappelijk onderbouwde materialen voor hen te vergemakkelijken.

Wat kan jij doen?

Deze sensibiliseringscampagne roept elke partner (Logo, zelfstandige zorgverlener, beroepsvereniging, lokaal bestuur,…) op om dit beeld via de gekende kanalen te delen met het netwerk. Via onderstaande links kun je het campagnebeeld downloaden, zo beschik je over een digitale versie. Er is ook een mogelijkheid om dit campagnebeeld in de vorm van een affiche in de organisatie of de privépraktijk op te hangen. De affiche (A3, staand formaat) is gratis beschikbaar op aanvraag via de Logo’s, zolang de voorraad toelaat. Surf naar www.vlaamse-logos.be en kies het Logo in jouw buurt.

Mini-inspiratie gids campagnebeeld ‘Gezond begint in je mond’

Via onderstaande link vind je de mini-gids voor onze netwerkpartners terug. De mini-gids dient ter inspiratie hoe het beeld kan verspreid worden. Je kan naast het delen van het beeld, ook een boodschap over mondgezondheid bij kwetsbare ouderen meesturen. De mini-gids omvat een aantal lange en korte kant-en-klare tekstjes, wist-je-datjes en andere voorbeeldteksten die jullie kunnen gebruiken op jullie website, sociale media en andere off/online kanalen.

Minigids campagnebeeld Gezond begint in je mond 2021

Ging jouw organisatie zelf al aan de slag met de tools van Gezonde Mond? 

Plaats een bericht op sociale media, website, nieuwsbrief, tijdschrift,… met als slogan ‘Gezond begint in je mond’ en hang deze affiche met jullie eigen logo erop. Vanuit Gezonde Mond willen we onze netwerkpartners (inclusief alle woonzorgcentra die deelnemen aan het project ‘De Mondzorglijn’) de mogelijkheid bieden om het eigen logo erbij te zetten, om zo mee in te staan voor de verspreiding van onze materialen. Via bovenstaande link kan je het campagnebeeld downloaden waarop ruimte voorzien is om een logo van je organisatie toe te voegen.

 

Bedankt om de mondgezondheid van onze ouderen onder de aandacht te brengen!