Gezonde Mond koffer: een box vol inspiratie over mondhygiëne

Wil jij graag met jouw organisatie aan de slag rond preventieve mondzorg bij kinderen? De Gezonde Mond koffers zijn uitleenboxen vol materiaal om kinderen en jongeren, ouderen en personen met een beperking te laten kennismaken met preventieve mondzorg en het tandartsbezoek.  Via de materialen in de koffer kan je informatie over mond en tanden tastbaar en levendig maken.

Er bestaan drie versies van de koffer:

  • De basiskoffer met materiaal voor kinderen en jongeren
  • De basiskoffer + uitbreidingspakket met materiaal voor ouderen
  • De basiskoffer + uitbreidingspakket met materiaal voor personen met een beperking

De Gezonde Mondkoffers zijn beschikbaar via de Logo’s. Wil jij graag een koffer uitlenen? Neem dan zeker contact op met het logo uit jouw buurt!

Hoe werkt de ontlening van de koffer?

Als je de koffer wil ontlenen neem je contact op met het logo uit jouw buurt. Dit doe je door naar de site van de Logo’s te surfen en links vanboven jouw gemeente in te voren bij ‘kies jouw Logo’.

 

Via het tabblad ‘contact’ kan je de themawerker mondgezondheid contacteren en zo de koffer reserveren.

Of je kan ook rechtstreeks via de webshop van de Logo’s (kies thema ‘mondgezondheid’) de koffer met uitbreidingspakketten terugvinden. Via de webshop kan je een bijna volledig overzicht van de voorraad van alle andere materialen terugvinden.

 

 

Je kan de koffer zo ontlenen of je kan via het Logo beroep doen op een freelance lesgever mondzorg. Wat is het verschil?

  • Je ontleent enkel de koffer: dit is gratis. Je reserveert de koffer (incl. de uitbreidingspakketten) bij het Logo, haalt deze op en brengt ze terug. Je bereidt zelf je activiteiten voor (aan de hand van de handleidingen bij de koffer).
  • Je ontleent de koffer en schakelt de hulp in van een freelance lesgever mondzorg. Dit kost 110 euro voor 1 uur en 85 euro per uur vanaf 2 uur. Deze freelance lesgever volgde vooraf een opleiding om met de koffer aan de slag te gaan en zal voor jou een activiteit voorbereiden en geven voor jouw doelpubliek. Je neemt contact op met het Logo uit jouw buurt om na te gaan wanneer de freelance lesgever beschikbaar is.

Doelgroepen

Iedereen die kinderen en jongeren, ouderen en personen met een beperking graag wil laten kennismaken met preventieve mondzorg. Dit kunnen (zorg-)professionelen, leerkrachten, opvoeders, familieleden en mantelzorgers,… zijn. De koffers kunnen gebruikt worden op school, door de huizen van het kind, lokale dienstencentra, woonzorgcentra, voorzieningen voor personen met een beperking, gevangenissen,… en nog veel meer!

Extra documenten

We laten je natuurlijk niet helemaal zonder ondersteuning starten met het gebruik van de koffer! Voor elke koffer werd er een handleiding ontwikkeld die je helemaal meeneemt in de benodigde theorie, de materialen die er in zitten én welke praktische oefeningen je met de materialen kan doen.

  1. Kinderen en jongeren
  1. Ouderen
  1. Personen met een beperking

Evaluatie

Indien je de Gezonde Mond koffers hebt uitgeleend en graag feedback wil achterlaten dan kan dat via deze link. Feedback is altijd welkom, na elke ontlening, het maakt niet uit hoe kort of hoe lang de ontlening was. Ze helpen ons de koffers zo goed mogelijk af te stemmen op de doelgroep.

Je vindt de evaluatie hier terug.