Een gezonde mond in jouw lokaal bestuur!

Een gezonde mond in jouw lokaal bestuur

Wist je dat bijna de helft van de lokale besturen nu al actief rond mondgezondheid werkt? Gezonde Mond organiseerde in juli 2023 een bevraging bij lokale besturen. Van de 59 bevraagde lokale besturen gaf 49,2% aan dat het thema mondgezondheid op een bepaalde manier al in hun programma staat. Ruim twee derde (67,8%) van hen gaf aan dat het lokaal bestuur een verantwoordelijkheid heeft om hier aan te werken. Mondgezondheid werd in 2022 toegevoegd aan de gezondheidsdoelstelling ‘gezonder leven’. Aan mondgezondheid werken in het lokaal bestuur is dus erg belangrijk.

Aan de slag!

Gezonde Mond ontwikkelde een gids met tips en informatie om in jouw lokaal bestuur aan de slag te gaan met mondgezondheid. Er worden ook enkele praktijkvoorbeelden van andere lokale besturen gedeeld ter inspiratie. Je vindt ook quotes terug van de ondervraagde lokale besturen.

Download de gids voor lokale besturen door op deze link te klikken.

Dag van de mondgezondheid

Op 20 maart valt de jaarlijkse dag van de mondgezondheid. Er is geen betere dag om te tonen wat jouw lokaal bestuur al doet rond mondgezondheid! In de gids vind je enkele voorbeelden van acties die je kan nemen op 20 maart. Nog beter is het natuurlijk als je stad, gemeente of dorp zelf een actie op poten zet! Hebben jullie een leuk idee? Je mag ons steeds via laure.daes@gezondemond.be op de hoogte stellen. Om op eenvoudige wijze te communiceren over de dag van de mondgezondheid naar jullie inwoners werd een persmap opgesteld. Deze kan je hier downloaden.