Educatief materiaal voor het lager onderwijs
Hoeveel soorten tanden telt ons gebit en waarvoor dienen ze? Hoe poets je het best je tanden en hoe lang moet zo’n poetsbeurt duren? Het olijke duo Flos en Bros weet raad!
Voor de eerste graad van het lager onderwijs werd Tandenproject met Flos en Bros ontwikkeld. Dat is een uitgebreid lessenpakket waarin leerlingen in vier thema’s het belang van mondhygiëne wordt bijgebracht. Onder elk thema vind je tal van werkblaadjes en activerende opdrachten, steeds met duidelijke vermelding van de lesdoelen. Achteraan het pakket vind je de oplossingen van de opdrachten én een overzicht van de eindtermen en leerplandoelen voor elk onderwijsnet.
Ook voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs staan Flos en Bros paraat. Voor het vijfde leerjaar is er de bundel Zet er je tanden in. Daarin maken leerlingen kennis met de Mondgazet en werpen ze een blik op het gebit elders in de wereld. In de bundel Steek een tandje bij ontwerpen leerlingen van het zesde leerjaar dan weer de tandenborstel van de toekomst, en kruipen ze in de ‘tandentijdmachine’ naar een tijd voor de tandarts bestond. Aansluitend bij deze werkbundels kan je ook de handleidingen en een overzicht van de behaalde eindtermen downloaden.
Wat vind je nog op deze pagina? Een resem werkblaadjes die leerlingen op creatieve wijze aan de slag laten gaan met mondhygiëne, en een pak ondersteunend materiaal bruikbaar voor elke graad van het lager onderwijs.
Lessenpakketten
- Eerste en tweede leerjaar: Tandenproject met Flos en Bros
- Vijde leerjaar: Zet er je tanden in
- Vijfde leerjaar: Handleiding
- Zesde leerjaar: Steek een tandje bij
- Zesde leerjaar: Handleiding
- Vijfde en zesde leerjaar: Eindtermen