Nieuwe opleiding ‘Het gebruik van de Gezonde Mond koffer’

Breng jij graag jouw kennis over preventieve mondzorg over aan anderen? Sta jij graag voor een groep? Wil jij graag vorming geven in scholen, huizen van het kind, of zorgvoorzieningen, lokaal dienstencentra, woonzorgcentra,…? En wil jij dit graag doen aan de hand van kant-en-klare materialen?

Dan is de opleiding ‘Het gebruik van de Gezonde Mond koffer’ op 13 december 2022 iets voor jou. Meer info en de inschrijvingslink kan je vinden onder pagina ‘opleidingen’: www.gezondemond.be/opleidingen/opleiding-het-gebruik-van-de-gezonde-mond-koffer/

Deze opleiding organiseert Gezonde Mond samen met de Vlaamse Logo’s (LOkaal GezondheidsOverleg). Gezonde Mond als partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor preventieve mondgezondheid werkt nauw samen met de 15 Vlaamse Logo’s. De Logo’s zijn de regionale verspreiders in het Vlaamse preventielandschap. Ze mobiliseren en coachen hun netwerk in de realisatie van het preventieve gezondheidsbeleid en de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen, waaronder een goede mondgezondheid.

Je kan bij hen aankloppen voor heel wat materialen, zoals het gratis ontlenen van de basis Gezonde Mond koffer voor kinderen en jongeren. Of vanaf 1 januari 2023 kan je nu ook de koffer met materialen voor ouderen of personen met beperking ontlenen. Een bijna volledig overzicht van de voorraad van alle materialen vind je in de webshop van de Logo’s. Ga naar www.vlaamse-logos.be, klik door op ‘kies jouw Logo’ en ga naar de webshop, kies thema ‘mondgezondheid’.