Dag van de tandarts 2022

Op zondag 6 maart 2022, ‘dag van de tandarts’, dankt het Vlaams Instituut Mondgezondheid (partnerorganisatie van de Vlaamse overheid) de tandartsen overheen heel Vlaanderen voor de samenwerking in het timmeren aan de weg van de preventieve mondgezondheid.

Ben jij tandarts en heb je interesse om aan de slag te gaan met kwetsbare doelgroepen? Ken jij ‘de Mondzorglijn’? Lees er alles over in Brief ‘De Mondzorglijn’ waarin we de lopende initiatieven toelichten en openstaande vacatures voor tandartsen belichten.

De Mondzorglijn in uw regio

Beste tandarts,

De kans is groot dat een woonzorgcentrum in je omgeving extra inzet op het integreren van mondzorg in de dagelijkse zorg. Heel wat Vlaamse woonzorgcentra nemen immers deel aan het project de Mondzorglijn. Een project uitgevoerd door het Vlaams Instituut Mondgezondheid, het Vlaams Instituut Gezond Leven en het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Als gevolg van het inzetten op preventie zullen mondgezondheidsproblemen sneller vastgesteld worden. Het is mogelijk dat het woonzorgcentrum vervolgens contact met jou opneemt.  Met deze brief willen we je op de hoogte brengen van het project “De Mondzorglijn” indien het woonzorgcentrum in jouw omgeving op jouw beroep doet. Daarnaast willen we Gezonde Mond (Vlaams Instituut Mondgezondheid) bij deze ook even aan je voorstellen.

[…]

Wil je meer weten over de verschillende evidenced based methodieken die Gezonde Mond reeds ontwikkelde? Lees dan zeker de volledige brief!

Nieuwsbrief Gezonde Mond
Ik ken ‘de mondzorglijn’ en wil verder op de hoogte blijven van o.a. de projecten, nieuwe materialen en openstaande vacatures. Schrijf je hier in voor de Gezonde Mond-nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn en Facebook !

Team Gezonde Mond