Armoede en welzijns - organisaties

Mondzorg vormt de basis voor een gezond lichaam en een gezonde geest. In situaties van kansarmoede is het risico op een slechte mondgezondheid en onvoldoende mondzorg groter, dan wanneer er geen sprake is van sociale kwetsbaarheid. Met het project ‘Ieders Mond Gezond’ wil Gezonde Mond deze sociale ongelijkheid aanpakken door nauw samen te werken met armoede- en welzijnsorganisaties.

Armoede en welzijns - organisaties

Zo willen we ervaringsdeskundigen, professionals en vrijwilligers die verbonden zijn aan die organisaties heldere informatie verschaffen over mondgezondheid bij personen in kansarmoede. Bovendien reiken we ook praktische tools aan waarmee je effectief aan de slag kan gaan met mondzorg binnen je organisatie.

Als onderdeel van het project ‘Ieders Mond Gezond’ willen we personen die regelmatig in contact komen met personen in kansarmoede opleiden tot mondzorgcoaches. Deze mondzorgcoaches helpen personen uit de doelgroep bij het verbeteren van hun preventief (mond)gezondheidsgedrag en het toeleiden naar en onderhouden van regelmatige professionele mondzorg bij een vaste tandarts en/of mondhygiënist in de buurt.

Ben je betrokken bij een armoede- of welzijnsorganisatie, of kom je vaak in contact met mensen in kansarmoede? Ben je nieuwsgierig naar hoe je deze mensen kan ondersteunen bij het verbeteren van hun (mond)gezondheidsgedrag en het hoe je ze kan toeleiden naar een mondzorgprofessional in de buurt? Laten we ons dan samen inzetten voor een Gezonde Mond voor iedereen!

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan één van onze opleidingen tot mondzorgcoach. Meer informatie over de opleiding vind je hier terug. We gaan graag samen met je op zoek hoe we mondzorg beter op de kaart kunnen zetten binnen zowel je organisatie als de bredere omgeving.

Armoede en welzijns - organisaties

Heb je een vraag? Bekijk zeker onze veelgestelde vragen. Of neem contact op.

Veelgestelde vragen
Contacteer ons

Op deze
pagina