Lager onderwijs

Voor de eerste graad van het lager onderwijs werd Tandenproject met Flos en Bros ontwikkeld. Het is een uitgebreid lessenpakket waarin leerlingen via 4 thema’s het belang van een goede mondhygiëne leren.

Lager onderwijs

Educatief materiaal voor het eerste en tweede leerjaar

Het lessenpakket rond een goede mondhygiëne voor het basisonderwijs bespreekt 4 verschillende thema’s. Bij elk thema vind je tal van werkblaadjes en interactieve opdrachten. Het lesdoel staat telkens duidelijk vermeld. Achteraan het pakket vind je de oplossingen van de opdrachten en een overzicht van de eindtermen en leerplandoelen voor elk onderwijsnet.

In het lessenpakket behandelen we vragen zoals:

  • Hoeveel soorten tanden telt ons gebit?
  • Waarvoor dienen bepaalde tanden?
  • Hoe poets je het best je tanden?
  • Hoelang moet zo’n poetsbeurt duren?

Telkens weet het olijke duo Flos en Bros raad.

Educatief materiaal voor het vijfde en zesde leerjaar

Flos en Bros hebben ook tips voor leerlingen van de derde graag lager onderwijs: 

  • Voor het vijfde leerjaar is er de bundel ‘Zet er je tanden in’: hier maken de leerlingen kennis met de Mondgazet en werpen ze een blik op het gebit elders in de wereld.
  • Voor het zesde leerjaar is er de bundel ‘Steek een tandje bij’: hier kruipen de leerlingen in de ‘tandentijdmachine’ en reizen ze naar een tijd waar de tandarts nog niet bestond. Hierbij horen werkbundels, handleidingen en een overzicht van de eindtermen.

Ondersteunend materiaal downloaden voor het lager onderwijs

Wil je met je leerlingen op een creatieve manier aan de slag gaan rond het onderwerp ‘goede mondhygiëne’?

Onderaan deze pagina vind je alle nodige materiaal dat je kan downloaden. We bieden lessenpakketten aan voor de eerste en derde graad van het lager onderwijs, losse werkblaadjes en extra ondersteunend materiaal zoals stickers en posters. Al het materiaal kan je gratis downloaden en gebruiken. 

Leerlijn Mondgezondheid voor leerlingen uit het lager onderwijs

Eenmalig aandacht schenken aan een efficiënte mondgezondheid heeft weinig effect. Dankzij de Leerlijn Mondgezondheid helpen we jullie om jullie leerlingen op een gestructureerde manier iets bij te leren rond een optimale mondgezondheid tijdens hun schooljaren.

Inspiratiegids mondgezondheid

Gezonde Mond stelde een inspiratiegids samen met allerlei materiaal om aan de slag te gaan rond mondgezondheid. Deze lijst bevat een selectie aan materialen (bibliotheekboekjes, educatief materiaal, poetsfilmpjes, poetsliedjes en engelstalige materialen) die jij als inspiratiebron kan gebruiken om mee aan de slag te gaan. Alle materialen die in deze lijst staan werden getoetst aan de basisadviezen mondgezondheid.

Lager onderwijs

Heb je een vraag? Bekijk zeker onze veelgestelde vragen. Of neem contact op.

Veelgestelde vragen
Contacteer ons

Op deze
pagina